Recept vegan
Boekweit met champignons, zoete aardappel, kaas en kruidenolie van Abma
30 min. bereiding
Recept vegan
Boekweit met champignons, zoete aardappel, kaas en kruidenolie van Abma
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk ui
150 g boekweit
100 g knolselderij
200 g zoete aardappelen oranje
175 g kastanjechampignons
2 el edelgistvlokken
40 g walnootstukjes
½ zakje rucola
2 tl Kruidenolie Abma’s

Zelf toe te voegen

300 ml kokend water
Vegan boter en olie om te bakken
½ groentebouillonblokje, (voor 500 ml)
1 teentje knoflook
Citroensap, (uit een flesje)
Vegan boter

Bereiding

1

Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water. Smelt een goede klont vegan boter in een soeppan. Snipper 1 stuk ui en fruit glazig. Voeg 150 g boekweit toe en roerbak een minuut mee. Voeg het kokende water en ½ groentebouillonblokje toe. Dek af en kook in ca. 15 minuten gaar. Zet hierna het vuur uit en laat nog 5 minuten staan met de deksel erop.

2

Schil intussen 100 g knolselderij en snij in kleine blokjes van 0,5 tot max(!) 1 cm. Verwarm olie in een wok of koekenpan. Bak daarin de knolselderij op middelhoog vuur. Schil en snij intussen 200 g zoete aardappelen in even kleine blokjes en voeg toe. Dek af en laat in ca. 8 minuten beetgaar smoren. Schep af en toe om.

3

Snij 175 g champignons in kwarten of achtsten. Verwijder de deksel van de pan en voeg bij de groenten. Bak op hoog vuur stevig mee tot ze bruinen en beetgaar worden. Hak 1 teentje knoflook fijn. Draai het vuur zacht als de champignons beetgaar zijn en bak de knoflook nog heel ven mee. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.

4

Roer 2 el edelgistvlokken door de boekweit samen met een klont vegan boter. Breng op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap.

5

Bak 40 g walnootstukjes in een droog koekenpannetje knapperig.

6

Schep de boekweit op een bedje van rucola (of hak ½ zakje rucola grof en roer door de boekweit) en verdeel daarover de groenten. Garneer met walnoten en een klein lepeltje kruidenolie naar smaak.

Ook in onze boxen

Toon alle