Recept vegan
Kikkererwtpannenkoek met balsamicobietjes, tomaatjes, SimplyV met dille, rucola en saladepitjes
45 min. bereiding
Recept vegan
Kikkererwtpannenkoek met balsamicobietjes, tomaatjes, SimplyV met dille, rucola en saladepitjes
45 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g bieten
135 g kikkererwtenmeel
1 stuk sjalot
½ lente-ui
1 bosje dille
½ bakje SimplyV Cream Cheese
1 tl citroen
250 g tomaatjes
½ zakje rucola
20 g pittenmix

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl komijnpoeder
1 tl zout
250 ml water voor beslag
1 el balsamicoazijn

Bereiding

1

Schil 400 g bieten en snij in echt kleine blokjes van max. 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de blokjes even aan. Dek af en laat zachtjes gaar smoren in 25 minuten. Roer af en toe en zorg dat het niet aanbakt. Zet een wekker op 20 minuten, dan gaan tomaatjes erbij.

2

Doe 135 g kikkererwtenmeel met 1 tl komijnpoeder en 1 tl zout in een kom en voeg langzaam 250 ml water toe. Meng tot een vrij dik beslag. Snipper 1 stuk sjalot en voeg toe. Zet even weg.

3

Snipper ca. 2 cm (bij 2p) van het wit van ½ lente-ui heel fijn. Snij het groen van de in dunne ringetjes en hou apart voor garnering. Snij 1 bosje dille fijn. Meng ½ bakje SimplyV Cream Cheese met de fijngesneden lente-ui en dille en breng op smaak met 0,5 tl per 2p rasp van 1 tl citroen, peper en zout.

4

Blus als de wekker gaat de bietjes af met 1 el balsamicoazijn. Voeg 250 g tomaatjes toe en laat afgedekt nog 5 minuten verder garen. Breng op smaak met peper en zout.

5

Bak nu de pannenkoeken. Gebruik 2 koekenpannen om sneller klaar te zijn. Verwarm wat olie en bak één grote pannenkoek per persoon (ca. 4 minuten per kant). Hou warm op een bord met deksel.

6

Smeer op elke pannenkoek een goede laag SimplyV. Beleg met een handje rucola en de bietjes en tomaatjes. Maak af met 20 g pittenmix en lente-ui ringetjes.

Ook in onze boxen

Toon alle