Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Bietenrisotto met geroosterde tomaatjes, spinazie en Buffelmozzarella uit Twente
35 min. bereiding
Recept vega
Bietenrisotto met geroosterde tomaatjes, spinazie en Buffelmozzarella uit Twente
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g rode bieten
1 ui
150 g rijst
250 g tomaatjes
100 g spinazie
1 bol mozzarella gerookt
20 g pittenmix

Zelf toe te voegen

Olie en boter om te bakken
1 groentebouillonblokje, (voor 500 ml)
500 ml water
1 teentje knoflook
Witte wijn of witte wijnazijn
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Haal 1 bol mozzarella uit de koeling en leg de bollen op een bordje om op kamertemperatuur te komen.

2

Schil en rasp 250 g bieten met een grove rasp (of gebruik een keukenmachine met raspfunctie als je die hebt).

3

Snipper 1 ui. Verwarm olie en wat boter in een afdekbare wok of soeppan met dikke bodem. Fruit de ui.

4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon voor met 1 groentebouillonblokje en 500 ml water.

5

Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg bij de glazige ui, bak even mee. Voeg 150 g rijst toe en schep om tot de korrels een beetje glazig zijn. Blus af met een scheut wijn of (kleiner) scheutje witte wijnazijn.

6

Voeg de biet en een soeplepel bouillon toe en roer door. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen nog een soeplepel toe en roer dan weer even om. De rijst moet ongeveer 20-25 minuten koken. De rijst mag nog een lichte bite hebben en de bouillon hoeft niet op.

7

Leg 250 g tomaatjes in een ovenschaaltje. Besprenkel met wat olie, zout en peper. Pof 10-15 minuten in de oven tot ze bijna open barsten. Hak 100 g spinazie grof (NB). Roer door de rijst als die beetgaar is, maar het geheel nog wel een beetje smeuïg is, en laat slinken. Voeg een klont boter en flink peper toe. Dek af en laat even staan. NB. Je hebt meer spinazie gekregen dan nodig. Meng het er desgewenst allemaal doorheen.

8

Snij de mozzarella in stukken in een bakje. Verdeel de risotto over de borden. Serveer de mozzarella erbij en garneer met 20 g pittenmix.

Ook in onze boxen

Toon alle