Recept vega
Boekweit met champignons, zoete aardappel, kaas en rozemarijnolie
30 min. bereiding
Recept vega
Boekweit met champignons, zoete aardappel, kaas en rozemarijnolie
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk ui
150 g boekweit
100 g knolselderij
200 g zoete aardappelen oranje
1 takje rozemarijn
175 g kastanjechampignons
50 g pittige kaas geraspt
½ zakje rucola
40 g walnootstukjes

Zelf toe te voegen

300 ml kokend water
Boter en olie om te bakken
½ groentebouillonblokje, (voor 500 ml)
3 el milde olijfolie voor de kruidenolie
1 teentje knoflook
Boter
Citroensap, (uit een flesje)

Bereiding

1

Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water. Smelt een goede klont boter in een soeppan. Snipper 1 stuk ui en fruit glazig. Voeg 150 g boekweit toe en roerbak een minuut mee. Voeg het kokende water en ½ groentebouillonblokje toe. Dek af en kook in ca. 15 minuten gaar. Zet hierna het vuur uit en laat nog 5 minuten staan met de deksel erop.

2

Schil intussen 100 g knolselderij en snij in kleine blokjes van 0,5 tot max(!) 1 cm. Verwarm olie in een wok of koekenpan. Bak daarin de knolselderij op middelhoog vuur. Schil en snij intussen 200 g zoete aardappelen in even kleine blokjes en voeg toe. Dek af en laat in ca. 8 minuten beetgaar smoren. Schep af en toe om.

3

Kneus 1 takje rozemarijn door deze even tussen je vingers te wrijven. Doe 3 el milde olijfolie in een steelpannetje en voeg het takje toe. Verwarm zachtjes (let op! de olie mag niet koken).

4

Snij 175 g champignons in kwarten of achten. Verwijder de deksel van de pan en voeg bij de groenten. Bak op hoog vuur stevig mee tot ze bruinen en beetgaar worden. Hak 1 teentje knoflook fijn. Draai het vuur zacht als de champignons beetgaar zijn en bak de knoflook nog heel even mee. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.

5

Roer de helft(!) van de 50 g geraspte kaas door de boekweit samen met een klont boter. Breng op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap.

6

Haal de rozemarijnolie van het vuur. Verwijder de rozemarijn, giet in een kommetje en laat even afkoelen.

7

Bak 40 g walnootstukjes in een droog koekenpannetje knapperig.

8

Schep de boekweit op een bedje van rucola (of hak ½ zakje rucola grof en roer door de boekweit) en verdeel daarover de groenten. Garneer met walnoten, een klein lepeltje rozemarijnolie naar smaak en de rest van de kaas.

Ook in onze boxen

Toon alle