Recept vega
Gnocchi met spruitjes, rucolapesto en lof bieten salade met amandelen
25 min. bereiding
Recept vega
Gnocchi met spruitjes, rucolapesto en lof bieten salade met amandelen
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
40 g amandelen naturel rauw
1 stuk ui
200 g spruitjes geschoond
½ zakje rucola
300 g gnocchi
1 stronkje witlof
1 pot bietenplakjes
½ stengel lente-uien

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
3 el milde olijfolie
Citroensap, (mag uit een flesje)
1 el olijfolie extra vierge
¾ el balsamicoazijn
½ tl mosterd

Bereiding

1

Bak 40 g amandelen een paar minuten in een grote droge wok of koekenpan (die gebruik je straks weer) tot ze een beetje knapperig zijn.

2

Snij intussen 1 stuk ui in halve ringen. Laat de amandelen afkoelen op een bordje.

3

Verwarm flink wat olie in de pan en bak de ui zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij intussen 200 g geschoonde spruitjes in vieren. Bak op stevig vuur mee vanaf dat de ui glazig is. De ui en spruitjes moeten bruine randjes krijgen!

4

Maak de rucolapesto. Hak ½ zakje rucola grof. Doe in het bakje van de staafmixer samen met 1 teentje knoflook (verwijder evt. het groene loofje, dat geeft een te aanwezige knoflooksmaak). Hak de amandelen grof en voeg ca. 1/4e(!) toe. Pureer goed. Roer 3 el milde olijfolie erdoor en breng goed op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.

5

Voeg verse olie bij de ui en spruiten en bak 300 g gnocchi op middelhoog vuur ca. 5 minuten mee tot ze mooi bruin en krokant zijn. Past het niet, bak de gnocchi dan in een andere pan. Breng op smaak met peper.

6

Maak intussen de salade. Haal de blaadjes van 1 stronkje witlof af en leg op een mooie schaal. Giet 1 pot bietenplakjes af en doe in een mengkom. Meng met 1 el olijfolie extra vierge, ¾ el balsamicoazijn, ½ tl mosterd, peper en zout. Verdeel de bieten over de witlof. Snij ½ stengel lente-uien in fijne ringetjes. Garneer de salade met de lente-ui en de rest van de gehakte amandelen.

7

Garneer de gnocchi met de pesto en serveer de salade erbij.

Ook in onze boxen

Toon alle