Recept vlees
Indische hutspot met pittig gehakt en zoete aardappel
40 min. bereiding
Recept vlees
Indische hutspot met pittig gehakt en zoete aardappel
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g gele uien
200 g wortel
1 bakje Indische hutspot specerijen
250 g zoete aardappel oranje
400 g aardappelen Doré
200 g rundergehakt
1 teentje knoflook
⅓ bosje koriander

Zelf toe te voegen

Olie of boter om te bakken
¼ tl zout (voor de hutspot)
½ tl kerriepoeder
¼ tl zout (voor het gehakt)
1 el ketjap asin (of sojasaus)
1 tl sambal (manis)

Bereiding

1

Snij 200 g uien in halve ringen. Fruit zachtjes in wat olie of boter in een grote hapjespan of soeppan met dikke bodem.

2

Was 200 g wortel en snij in dunne halve maantjes, voeg bij de ui samen met 1 bakje specerijen en ¼ tl zout. Schep om en dek af. Schil 250 g zoete aardappel en snij in blokjes van 2 cm. Voeg bij de ui. Doe hetzelfde met 400 g aardappelen. Voeg ca. 100 ml water (bij 2p) toe. Dek af en kook gaar in 15-20 minuten. Hou het in de gaten! Roer af en toe door en voeg nog water toe als het droog kookt. Goed te weten: Het specerijenmengsel voor 2p bevat 1 tl komijnzaad en 1tl kurkuma. Voor 4p het dubbele.

3

Verwarm olie in een koekenpan. Bak 200 g gehakt rul en voeg ½ tl kerriepoeder en ¼ tl zout toe. Hak 1 teentje knoflook fijn en bak mee. Voeg 1 el ketjap asin (of sojasaus) en 1 tl sambal (manis) bij het rulle gehakt (mag ook andere sambal zijn, voeg meer toe als je van pittig houdt).

4

Check of de aardappelen en groenten gaar zijn. Giet een beetje af als het te nat is. Stamp grof incl. wat achtergebleven kookvocht. Het mag wat smeuïg blijven. Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout.

5

Hak ⅓ bosje koriander grof. Serveer de hutspot met het pittige gehakt en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber. Garneer met de koriander.

Ook in onze boxen

Toon alle