Schil 250 g zoete aardappelen en snij in kleine blokjes. Kneus 2 teentjes knoflook. Doe samen in een mengkom, meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 minuten in de oven.
3
Zet de waterkoker aan voor de couscous. Doe 75 g couscous met wat zout in een hittebestendige kom en zet ca. 1 cm onder kokend water. Dek af en laat ca. 10 minuten staan. Roer los met een vork en voeg een scheut olijfolie extra vierge en kneepje limoensap toe.
4
Hak ⅔ bosje koriander fijn, meng door 100 g vegan yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
5
Snij ½ Jalapeño peper in ringetjes. Verwarm olie in een koekenpan en fruit zachtjes. Giet de mais af en warm even mee. Giet en spoel de zwarte bonen af en warm mee.
6
Haal de zoete aardappel en gepofte knoflook uit de oven. Druk de gepofte knoflook uit het schilletje en plet fijn met een vork. Roer door de yoghurtsaus.
7
Meng 1 potje mais, ¾ blikje bonen en zoete aardappel samen met de helft(!) van de yoghurt door de gare couscous.
8
Garneer de couscous met plukjes waterkers. Serveer met 1 zakje tortilla chips, de rest van de yoghurt en eventueel wat partjes limoen.