Recept vegan
Zuid-Amerikaanse couscous met mais, bonen, zoete aardappel, korianderyoghurt en tortillachips
25 min. bereiding
Recept vegan
Zuid-Amerikaanse couscous met mais, bonen, zoete aardappel, korianderyoghurt en tortillachips
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g zoete aardappel oranje
2 teentjes knoflook
75 g couscous
1 kneepje limoen
⅔ bosje koriander
100 g Griekse yoghurt
½ Jalapeño peper
1 potje mais
¾ blikje zwarte bonen
1 zakje waterkers naar smaak
1 zakje tortilla chips

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
Scheut olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil 250 g zoete aardappelen en snij in kleine blokjes. Kneus 2 teentjes knoflook. Doe samen in een mengkom, meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 minuten in de oven.

3

Zet de waterkoker aan voor de couscous. Doe 75 g couscous met wat zout in een hittebestendige kom en zet ca. 1 cm onder kokend water. Dek af en laat ca. 10 minuten staan. Roer los met een vork en voeg een scheut olijfolie extra vierge en kneepje limoensap toe.

4

Hak ⅔ bosje koriander fijn, meng door 100 g vegan yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snij ½ Jalapeño peper in ringetjes. Verwarm olie in een koekenpan en fruit zachtjes. Giet de mais af en warm even mee. Giet en spoel de zwarte bonen af en warm mee.

6

Haal de zoete aardappel en gepofte knoflook uit de oven. Druk de gepofte knoflook uit het schilletje en plet fijn met een vork. Roer door de yoghurtsaus.

7

Meng 1 potje mais, ¾ blikje bonen en zoete aardappel samen met de helft(!) van de yoghurt door de gare couscous.

8

Garneer de couscous met plukjes waterkers. Serveer met 1 zakje tortilla chips, de rest van de yoghurt en eventueel wat partjes limoen.

Ook in onze boxen

Toon alle