Was 400 g aardappelen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Snij 1 rode ui in parten. Verwijder de onderkant en het loof van 1 venkel en snij in repen. Meng met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg 1 teentje knoflook (in de schil) ertussen en bak in 20-25 minuten gaar in de oven.
3
Hak 1 bosje dille fijn. Meng door 150 g vegan yoghurt, samen met 1 el mayonaise (optioneel), een goede scheut olijfolie extra vierge en wat peper en zout.
4
Snij 1 stronkje roodlof in ringen.
5
Verwarm olie in een koekenpan en bak 1 bak balletjes in ca. 5 minuten rondom bruin en warm.
6
Gebruik de broodrooster voor 4 pitabroodjes (geen broodrooster? Leg ze dan even onder de grill).
7
Druk de gepofte knoflook uit het schilletje, druk fijn met een vork en meng door de yoghurt.
8
Snij de pitabroodjes open en vul eerst met wat saus, roodlof, de balletjes (ca. 2 per broodje) en als laatst nog wat saus. Doe er eventueel ook een paar reepjes venkel in. Serveer met de rest van de venkel, parten rode ui en aardappelen uit de oven.