Snij 200 g uien in halve ringen. Fruit zachtjes in wat olie in een grote hapjespan of soeppan met dikke bodem.
2
Was 200 g wortel en snij in dunne halve maantjes, voeg bij de ui samen met 1 bakje specerijen en ¼ tl zout. Schep om en dek af.
Goed te weten:
Het specerijenmengsel voor 2p bevat 1 tl komijnzaad en 1tl kurkuma. Voor 4p het dubbele.
3
Schil 250 g zoete aardappel en snij in blokjes van 2 cm. Voeg bij de ui. Doe hetzelfde met 400 g aardappelen. Voeg ca. 100 ml water (bij 2p) toe. Dek af en kook gaar in 15-20 minuten. Hou het in de gaten! Roer af en toe door en voeg nog water toe als het droog kookt.
4
Snij 1 pakje gerookte tofu in dobbelsteentjes van ca. 1 cm. Bestrooi met ½ tl kerriepoeder en hussel om. Verwarm olie in een en bak de dobbelsteentjes warm en knapperig in ca. 6 minuten. Haal ze uit de pan, leg op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
5
Hak 1 teentje knoflook fijn. Fruit heel even aan in dezelfde pan, voeg 1 el ketjap asin (of sojasaus) en 1 el (bij 2p) water toe en roer 1 tl sambal (manis) erdoor (mag ook andere sambal zijn). Roer de tofublokjes weer door de saus en hou warm.
6
Check of de aardappelen en groenten gaar zijn. Giet een beetje af als het te nat is. Stamp grof incl. wat achtergebleven kookvocht. Het mag wat smeuïg blijven. Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout.
7
Hak ⅓ bosje koriander grof. Serveer de hutspot met de pittige tofu en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber. Garneer met de koriander.