Snij 200 g uien in halve ringen. Fruit zachtjes in wat olie of boter in een grote hapjespan of soeppan met dikke bodem.
2
Was 200 g wortel en snij in dunne halve maantjes, voeg bij de ui samen met 1 bakje specerijen en ¼ tl zout. Schep om en dek af. Schil 250 g zoete aardappel en snij in blokjes van 2 cm. Voeg bij de ui. Doe hetzelfde met 400 g aardappelen. Voeg ca. 100 ml water (bij 2p) toe. Dek af en kook gaar in 15-20 minuten. Hou het in de gaten! Roer af en toe door en voeg nog water toe als het droog kookt.
Goed te weten:
Het specerijenmengsel voor 2p bevat 1 tl komijnzaad en 1tl kurkuma. Voor 4p het dubbele.
3
Halveer 1 pakje paneer overdwars zodat je dobbelsteentjes van ca 1 cm kan snijden. Bestrooi met ½ tl kerriepoeder en flink zout. Hussel even om.
4
Verwarm in een koekenpan wat olie en bak de dobbelsteentjes mooi bruin. Haal ze uit de pan en leg op wat keukenpapier.
5
Hak 1 teentje knoflook fijn. Fruit heel even aan in dezelfde pan, voeg 1 el ketjap asin (of sojasaus) en 1 el (bij 2p) water toe en roer 1 tl sambal (manis) erdoor (mag ook andere sambal zijn). Doe de paneer terug in de pan en hussel nog even goed om.
6
Check of de aardappelen en groenten gaar zijn. Giet een beetje af als het te nat is. Stamp grof incl. wat achtergebleven kookvocht. Het mag wat smeuïg blijven. Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout.
7
Hak ⅓ bosje koriander grof. Serveer de hutspot met de pittige paneer en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber. Garneer met de koriander.