Schil 250 g zoete aardappelen en 400 g aardappelen en zet net onder water. Voeg zout toe en leg 200 g boerenkool erbovenop. Dek sluitend af en breng aan de kook. Kook/stoom gaar in ca. 20 minuten.
2
Meng 200 g gehakt met ½ tl zout, 1 tl geperste knoflook, 1 el yoghurt, 1 el mosterd, 1 tl sambal en 1 el ketjap (liefst manis). Verwarm een klont boter met olie in een koekenpan. Draai 3 balletjes per persoon. Bak ze rondom bruin als de boter is gestopt met schuimen.
3
Snipper intussen ½ stuk ui fijn. Voeg bij de ballen als ze dicht geschroeid zijn en bak even mee. Bak zachtjes ca. 6 minuten verder tot de ballen gaar zijn. Blus op het laatste eventueel af met een scheutje water voor meer jus.
4
Giet de aardappelen en boerenkool af, maar bewaar wat kookvocht. Stamp alles samen met een goede klont boter en eventueel wat kookvocht. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de boerenkoolstamppot met de gehaktballen en jus.