Recept vega
Pita met vegan balletjes en dilleyoghurt met geroosterde aardappeltjes en venkel
30 min. bereiding
Recept vega
Pita met vegan balletjes en dilleyoghurt met geroosterde aardappeltjes en venkel
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g aardappelen Doré
1 rode ui
1 venkel
1 teentje knoflook
1 bosje dille
150 g Griekse yoghurt
1 stronkje roodlof
1 bak PLNT balletjes
4 pitabroodjes

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 el mayonaise (optioneel)
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 400 g aardappelen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Snij 1 rode ui in parten. Verwijder de onderkant en het loof van 1 venkel en snij in repen. Meng met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg 1 teentje knoflook (in de schil) ertussen en bak in 20-25 minuten gaar in de oven.

3

Hak 1 bosje dille fijn. Meng door 150 g yoghurt, samen met 1 el mayonaise (optioneel), een goede scheut olijfolie extra vierge en wat peper en zout.

4

Snij 1 stronkje roodlof in ringen.

5

Verwarm olie in een koekenpan en bak 1 bak balletjes in ca. 5 minuten rondom bruin en warm.

6

Gebruik de broodrooster voor 4 pitabroodjes (geen broodrooster? Leg ze dan even onder de grill).

7

Druk de gepofte knoflook uit het schilletje, druk fijn met een vork en meng door de yoghurt.

8

Snij de pitabroodjes open en vul eerst met wat saus, roodlof, de balletjes (ca. 2 per broodje) en als laatst nog wat saus. Doe er eventueel ook een paar reepjes venkel in. Serveer met de rest van de venkel, parten rode ui en aardappelen uit de oven.

Ook in onze boxen

Toon alle