Schil 250 g zoete aardappelen en snij in kleine blokjes. Kneus 2 teentjes knoflook. Doe samen in een mengkom, meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 minuten in de oven.
3
Zet de waterkoker aan voor de couscous. Doe 75 g couscous met wat zout in een hittebestendige kom en zet ca. 1 cm onder kokend water. Dek af en laat ca. 10 minuten staan. Roer los met een vork en voeg een scheut olijfolie extra vierge en kneepje limoensap toe.
4
Hak 1 bosje koriander fijn, meng door 150 g yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
5
Snij ½ stuk Jalapeño peper in ringetjes. Verwarm olie in een koekenpan en fruit zachtjes. Giet de mais af en warm even mee. Giet en spoel de zwarte bonen af en warm mee.
6
Haal de zoete aardappel en gepofte knoflook uit de oven. Druk de gepofte knoflook uit het schilletje en plet fijn met een vork. Roer door de yoghurtsaus.
7
Meng 1 potje mais, ¾ blikje bonen en zoete aardappel samen met de helft(!) van de yoghurt door de gare couscous.
8
Garneer de couscous met plukjes waterkers. Serveer met 1 zakje tortilla chips, de rest van de yoghurt en eventueel wat partjes limoen.