Recept vega
Zuid-Amerikaanse couscous met mais, bonen, zoete aardappel, korianderyoghurt en tortillachips
25 min. bereiding
Recept vega
Zuid-Amerikaanse couscous met mais, bonen, zoete aardappel, korianderyoghurt en tortillachips
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g zoete aardappel oranje
2 teentjes knoflook
75 g couscous
1 stuk kneepje limoen
1 bosje koriander
150 g Griekse yoghurt
½ stuk Jalapeño peper
1 potje mais
¾ blikje zwarte bonen
1 zakje waterkers naar smaak
1 zakje tortilla chips

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
Scheut olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil 250 g zoete aardappelen en snij in kleine blokjes. Kneus 2 teentjes knoflook. Doe samen in een mengkom, meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 minuten in de oven.

3

Zet de waterkoker aan voor de couscous. Doe 75 g couscous met wat zout in een hittebestendige kom en zet ca. 1 cm onder kokend water. Dek af en laat ca. 10 minuten staan. Roer los met een vork en voeg een scheut olijfolie extra vierge en kneepje limoensap toe.

4

Hak 1 bosje koriander fijn, meng door 150 g yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snij ½ stuk Jalapeño peper in ringetjes. Verwarm olie in een koekenpan en fruit zachtjes. Giet de mais af en warm even mee. Giet en spoel de zwarte bonen af en warm mee.

6

Haal de zoete aardappel en gepofte knoflook uit de oven. Druk de gepofte knoflook uit het schilletje en plet fijn met een vork. Roer door de yoghurtsaus.

7

Meng 1 potje mais, ¾ blikje bonen en zoete aardappel samen met de helft(!) van de yoghurt door de gare couscous.

8

Garneer de couscous met plukjes waterkers. Serveer met 1 zakje tortilla chips, de rest van de yoghurt en eventueel wat partjes limoen.

Ook in onze boxen

Toon alle