Recept vega
Wraps met geroosterde regenboogpeen, lupine bonen, kervel en salsa macha met pinda
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g regenboogwortel
1 stuks rode ui
1 pakje lupinebonen
40 g pinda's versgebrand zonder zout
½ el sesamzaad
1 tl chilivlokjes
1 stronkje roodlof
1 bosje kervel
4 pakken wraps volkoren
¾ bakje zure room

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl paprikapoeder
3 el milde olijfolie
1 teentje knoflook
½ tl suiker
Mespuntje zout
½ tl balsamicoazijn

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil 400 g regenboogwortel en snij schuin in plakjes van max(!) 0,5 cm dik. Snij 1 stuks rode ui in dunne partjes. Doe samen in een ovenschaal. Giet 1 pakje lupinebonen af en voeg toe. Bestrooi het geheel met 1 tl paprikapoeder, zout en peper. Besprenkel met de olijfolie en hussel goed. Rooster ca. 20 minuten.

3

Bak de helft(!) van de pinda’s ca. 2 minuten in een droog koekenpannetje. Doe 3 el milde olijfolie voor de salsa macha bij de pinda’s en verhit goed. Snij intussen 1 teentje knoflook in dunne plakjes. Bak in de hete olie goudbruin (niet laten verbranden dus blijf erbij!).

4

Draai het vuur uit en voeg ½ el sesamzaad en 1 tl chilivlokjes toe. Schep een paar keer om. Doe de olie met pinda’s, sesam enz. in het bakje van de staafmixer. Voeg ½ tl suiker, mespuntje zout en ½ tl balsamicoazijn toe. Pureer tot een gladde massa in het bakje van de staafmixer (of voor 3p/4p eventueel in een maatbeker met de staafmixer). Voeg zo nodig nog wat olie toe. Doe in een schaaltje en zet op tafel.

5

Snij 1 stronkje roodlof in ringen. Hak 1 bosje kervel grof.

6

Haal de groenten uit de oven en schuif de wraps erin. Bak een beetje knapperig in ca. 5 minuten.

7

Laat ieder twee (of meer) tortilla’s besmeren met zure room. Schep de ui, wortel, bonen en roodlof erop en maak af met de kervel, losse pinda’s en salsa macha.

8

Goed om te weten In het bakje voor de salsa macha zit 5 gram sesamzaad (0,5el) en 4 gram chilivlokjes (1tl). In het bakje voor 3p en 4p zit het dubbele.

9

Culi-tip: overgebleven salsa macha is erg lekker op een broodje <kaas of> humus!

Ook in onze boxen

Toon alle