Recept vis
Braziliaanse visstoof met zilvervliesrijst en roerbakgroenten
35 min. bereiding
Recept vis
Braziliaanse visstoof met zilvervliesrijst en roerbakgroenten
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
2 koolvisfilets
½ stuks rode ui
½ stuks paprika rood
75 g cherrytomaatjes
200 ml kokosmelk
150 g rijst
150 g snijbiet
½ stuk courgette
1 bosje koriander

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
½ tl kerriepoeder
½ tl paprikapoeder
Mespuntje chilipoeder
Kneepje honing

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Dep 2 koolvisfilets droog en leg in een passende ovenschaal (zie tip). Bestrijk beide zijden met olie, zout en zwarte peper.

3

Snij ½ stuks rode ui, ½ stuks paprika en 1 teentje knoflook in grove stukken. Doe in een hoge mengkom (of in de blender) samen met 75 g cherrytomaatjes, 200 ml kokosmelk, ½ tl kerriepoeder, ½ tl paprikapoeder, chilipoeder, kneepje honing en een snuf zout. Blend met de staafmixer tot een gladde saus.

4

Schenk de saus over de koolvisfilets en zorg dat ze rondom goed bedekt zijn. Bak in ca. 20 minuten in de oven goudbruin en gaar.

5

Breng 150 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.

6

Spoel intussen 150 g snijbiet af en schud uit. Snij de steel en het blad in grove repen. Snij ½ stuk courgette in kwartmaantjes van ca. 2 cm dik. Verwarm olie in een wok of koekenpan en bak de courgette en snijbietstelen ca. 5 minuten op hoog vuur. Voeg het snijbietblad toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.

7

Hak 1 bosje koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en doe in een schaaltje voor garnering. Serveer de vis met de zilvervliesrijst, roerbakgroenten en de koriander.

8

Tip: Voor een 2p-portie is een ovenschaal van ca. 15x20 cm geschikt.

Ook in onze boxen

Toon alle