Schil 500 g aardappelen en 200 g zoete aardappel en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje koud water met zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar.
2
Maak in een slakom een dressing van 1 el mayonaise, ½ tl mosterd en ½ el witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Halveer 150 g cherrytomaatjes. Verwijder de onderkant van 1 kropje baby romainesla en snij in reepjes. Meng samen door de dressing.
3
Giet de aardappel en zoete aardappel af, bewaar wat kookvocht (!). Stamp tot een smeuïge puree, voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Dek af om warm te houden.
4
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak 6 seitan burgertjes aan beide kanten bruin en krokant.
5
Serveer de met de puree, chimichurri en de salade.