Recept vega
Indiase Korma curry met kikkererwten en amandelschaafsel
30 min. bereiding
Recept vega
Indiase Korma curry met kikkererwten en amandelschaafsel
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
½ stuks rode ui
½ stuks paprika rood
½ stuk courgette
75 g cherrytomaatjes
½ pakje korma kruidenpasta
200 ml kokosmelk
200 g spinazie
¾ blikje kikkererwten
30 g amandelschaafsel
1 bosje koriander

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
50 ml water

Bereiding

1

Breng 150 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.

2

Snipper ½ stuks rode ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit glazig. Snij ½ stuks paprika in reepjes en voeg toe. Snij ½ stuk courgette in kwartmaantjes van ca. 2 cm en voeg toe. Voeg 75 g cherrytomaatjes (in z’n geheel ) toe en bak 1 minuut mee.

3

Doe ½ pakje korma kruidenpasta erbij en bak al roerend op middelhoog vuur 1 minuut mee.

4

Voeg 200 ml kokosmelk en de aangegeven hoeveelheid water toe en roer door. Laat ¾ blikje kikkererwten uitlekken en voeg bij de curry. Breng aan de kook. Voeg 200 g spinazie bij de curry en laat afgedekt slinken. Roer door. Laat de curry nog ca. 10 minuten op laag vuur koken met de deksel op de pan.

5

Rooster intussen 30 g amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

6

Hak 1 bosje koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en doe in een bakje ter garnering.

7

Serveer de curry met de zilvervliesrijst, amandelschaafsel en koriander.

Ook in onze boxen

Toon alle