Recept vegan
Indiase Korma curry met zilvervliesrijst, roerbakgroenten en amandelschaafsel
35 min. bereiding
Recept vegan
Indiase Korma curry met zilvervliesrijst, roerbakgroenten en amandelschaafsel
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
½ stuks rode ui
½ stuks paprika
75 g cherrytomaatjes
½ pakje korma kruidenpasta
200 ml kokosmelk
¾ blikje kikkererwten
30 g amandelschaafsel
150 g snijbiet
½ stuk courgette
1 bosje koriander

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
50 ml water
1 teentje knoflook

Bereiding

1

Breng 150 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.

2

Snipper ½ stuks rode ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit glazig. Snij ½ stuks paprika in reepjes en voeg toe. Voeg 75 g cherrytomaatjes (in z’n geheel ) toe en bak 1 minuut mee.

3

Doe ½ pakje korma kruidenpasta erbij en bak al roerend op middelhoog vuur 1 minuut mee.

4

Voeg 200 ml kokosmelk en de aangegeven hoeveelheid water toe en roer door. Laat ¾ blikje kikkererwten uitlekken en voeg bij de curry. Breng aan de kook, zet het vuur laag en zachtjes koken met de deksel op de pan.

5

Rooster intussen 30 g amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Je gebruikt de koekenpan straks ook voor de roerbakgroenten.

6

Spoel 150 g snijbiet af en schud uit. Snij de steel en het blad in grove repen. Snij ½ stuk courgette in kwartmaantjes van ca. 2 cm dik. Verwarm opnieuw olie in de koekenpan en bak de courgette en snijbietstelen ca. 5 minuten op hoog vuur. Pers 1 teentje knoflook erbij. Voeg het snijbietblad toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.

7

Hak 1 bosje koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en doe in een bakje ter garnering.

8

Serveer de curry met de zilvervliesrijst, amandelschaafsel, koriander en roerbakgroenten.

Ook in onze boxen

Toon alle