Recept vega
Andijviestamppot met La Vie vegan spekjes, walnoten en sjalot-rozemarijnolie
30 min. bereiding
Recept vega
Andijviestamppot met La Vie vegan spekjes, walnoten en sjalot-rozemarijnolie
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
750 g Doré aardappels
1 stuk sjalot
½ el rozemarijnnaaldjes
1 pakje vegan spekjes
50 g walnootstukjes
200 g andijvie

Zelf toe te voegen

2 el olie om te bakken
1 teentje knoflook
Melk
1 el (Dijon) mosterd

Bereiding

1

Schil 750 g aardappels, snij in stukken van 2 à 3 cm. Zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.

2

Snij 1 stuk sjalot in dunne ringen. Doe 2 el olie in een koekenpan en fruit zachtjes, voeg wat zout toe. Hak ½ el rozemarijnnaaldjes en 1 teentje knoflook fijn. Bak zachtjes mee zodat de knoflook niet verbrandt, dan wordt het bitter.

3

Snij 200 g andijvie in reepjes. Was met behulp van een slacentrifuge.

4

Haal de sjalot met olie uit de pan en hou apart. Bak 1 pakje vegan spekjes ca. 5 op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Bak 50 g walnootstukjes een paar minuten mee.

5

Giet de aardappels af (bewaar wat kookvocht). Stamp tot puree met een flinke scheut melk, 1 el mosterd, peper en zout. Roer de andijvie erdoorheen terwijl het op een laag pitje staat, zodat het wat slinkt. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.

6

Serveer de stamppot met de vegan spekjes, walnoten en sjalot-rozemarijnolie.

Ook in onze boxen

Toon alle