Was 300 g aardappels en snij in stukken van 2 cm. Snij 1 stuks paprika in repen en 1 stuks ui in parten. Snij ½ courgette en ½ aubergine in stukken, dit mag vrij grof. Meng alles in een mengkom met olie, 1 tl paprikapoeder, zout en peper.
3
Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat (gebruik voor 4p eventueel twee bakplaten) en bak in 20-25 minuten gaar in de oven.
4
Maak de salsa verde. Hak 1 bakje kappertjes en 1 bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Doe in een schaaltje en pers 1 teentje knoflook erboven uit (verwijder zo nodig het bittere loofje uit de knoflook). Voeg 2 el dragonolie met 2 el olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap (1 el bij 4p) (NB!).
NB: Let op: je hebt in een ander recept deze week de rasp van de citroen nodig!
5
Verwarm als de traybake bijna klaar is olie in een hapjes- of koekenpan. Halveer de blokken 150 g grillkaas en bak 4-6 minuten al omkerend tot er een mooi krokant laagje omheen zit. Serveer direct met de traybake en de salsa verde. Serveer eventueel wat mayonaise bij aardappels.