Haal de zalm uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.
2
Halveer 250 g krieltjes (laat kleintjes heel). Zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in 6-8 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af en laat even droogstomen.
3
Maak een grote slakom een dressing van de mayonaise, mosterd, honing, olijfolie extra vierge en de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Hak 1 bosje dille fijn en voeg toe.
4
Snij ½ courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Verwarm olie in een koekenpan en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper en meng met de krieltjes door de dressing.
5
Is de zalm nog wat koud? Warm dan (in de verpakking) even op in een bak met warm water. Het hoeft alleen op kamertemperatuur te komen. Verwijder de huid en pluk 1 gram zalm.
6
Snij ½ komkommer in dunne kwart maantjes. Halveer 200 g tomaatjes (zie tip). Verwijder het kontje en hart van 1 stronkje witlof, snij in ringen. Meng de komkommer, tomaatjes, witlof en sla door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Tip: Hou je meer van warme groenten? Bak dan de helft van de tomaatjes op het laatst even mee met de courgette.