Recept vega
Penne met linzen in kruidige tomatensaus van BOON met aubergine en mozzarella
25 min. bereiding
Recept vega
Penne met linzen in kruidige tomatensaus van BOON met aubergine en mozzarella
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g penne volkoren
1 aubergine
½ stuks rode ui
1 bosje peterselie
1 bol buffelmozzarella
100 g tomaatjes
¾ pakje kruidige linzen in tomatensaus

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken

Bereiding

1

Zet een grote pan water met zout op voor de pasta. Kook de pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af, maar bewaar wat kookvocht(!).

2

Verhit flink olie in koekenpan. Snij 1 aubergine in kleine blokjes van ca. 1 cm en bak op hoog vuur aan. Snipper ½ stuks ui en bak rustig mee. Voeg wat zout toe.

3

Hak 1 bosje peterselie (ook de steeltjes) fijn. Scheur 1 bol mozzarella.

4

Halveer 100 g tomaatjes en bak even mee met de aubergine als ze goudbruin en zacht is. Voeg vervolgens ¾ pakje linzen in tomatensaus toe. Warm even mee.

5

Roer de afgegoten pasta door de saus en voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de pasta met de mozzarella en bestrooi met de peterselie.

Ook in onze boxen

Toon alle