Snij 1 paprika en ½ courgette in lange repen van ca. 1 cm dik. Verwijder het kontje en loof van 1 stuk venkel, snij in dunne plakjes. Snij de ui in parten. Meng in een grote ovenschaal met olijfolie, zout, peper en ½ el balsamicoazijn. Bak 20 minuten in de oven.
3
Snij 200 g krieltjes in tweeën (grote exemplaren in vieren). Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak een paar minuten aan. Dek af, zet het vuur laag en laat in ca.10 minuten gaar stomen.
4
Je hebt nu even tijd, dek alvast de tafel.
5
Leg 2 stuks broodjes de laatste 5-6 minuten naast de groenten in de oven.
6
Bak 2 stuks knakworsten in een grill- of koekenpan in wat olie goudbruin.
7
Haal de deksel van de krieltjes als ze gaar zijn. Voeg nog een scheut olie toe en bak op hoog vuur tot ze lekker beginnen te bruinen. Schud af en toe om.
8
Laat iedereen naar smaak een beetje mayonaise en/of mosterd op de broodjes smeren. Beleg met wat jonge sla, geroosterde groenten en de worstjes.
9
Serveer met de rest van de geroosterde groenten en de krieltjes.