1
Halveer 250 g krieltjes (laat kleintjes heel). Zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in 6-8 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af en laat even droogstomen.
2
Maak in een grote slakom een dressing van 1½ el mayonaise, 1 tl mosterd, 1 el rode wijnazijn en olie uit het bakje van de geitenkaas (4 el bij 4p). Breng op smaak met peper en zout. Hak de dille fijn en voeg toe.
3
Snij ½ stuk courgette in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Verwarm olie in een koekenpan en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper en meng met de krieltjes door de dressing.
4
Snij ½ stuk komkommer in dunne halve maantjes. Halveer 200 g tomaatjes (zie tip). Verwijder het kontje en hart van 1 stronkje witlof, snij in ringen. Meng de komkommer, tomaatjes, witlof en sla goed door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Tip: Hou je meer van warme groenten? Bak dan de helft van de tomaatjes op het laatst even mee met de courgette.
5
Strooi ¾ bakje blokjes geitenkaas en 50 g broadbeans over de salade en serveer.