Recept vega
Krieltjessalade met Friese geitenkaas, zomerse groenten en broadbeans
25 min. bereiding
Recept vega
Krieltjessalade met Friese geitenkaas, zomerse groenten en broadbeans
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g krieltjes
1 bosje dille
½ courgette
½ komkommer
200 g tomaatjes
1 stronkje witlof
¾ bakje geitenkaasblokjes met bieslook
50 g broadbeans

Zelf toe te voegen

1½ el mayonaise
1 tl mosterd
1 el rode wijnazijn
Olie om te bakken

Bereiding

1

Halveer 250 g krieltjes (laat kleintjes heel). Zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in 6-8 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af en laat even droogstomen.

2

Maak in een grote slakom een dressing van 1½ el mayonaise, 1 tl mosterd, 1 el rode wijnazijn en olie uit het bakje van de geitenkaas (4 el bij 4p). Breng op smaak met peper en zout. Hak de dille fijn en voeg toe.

3

Snij ½ courgette in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Verwarm olie in een koekenpan en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper en meng met de krieltjes door de dressing.

4

Snij ½ komkommer in dunne halve maantjes. Halveer 200 g tomaatjes (zie tip). Verwijder het kontje en hart van 1 stronkje witlof, snij in ringen. Meng de komkommer, tomaatjes, witlof en sla goed door de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Tip: Hou je meer van warme groenten? Bak dan de helft van de tomaatjes op het laatst even mee met de courgette.

5

Strooi ¾ bakje blokjes geitenkaas en 50 g broadbeans over de salade en serveer.

Ook in onze boxen

Toon alle