Recept vega
Broodje met wittebonen-hummus, gegrilde groenten, amandelschaafsel en krieltjes
30 min. bereiding
Recept vega
Broodje met wittebonen-hummus, gegrilde groenten, amandelschaafsel en krieltjes
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 puntpaprika rood
½ courgette
1 stuk venkel
½ stuks rode ui
200 g krieltjes
30 g amandelschaafsel
2 stuks puntige bruine broodjes
1 bakje wittebonen-hummus (naar smaak)
25 g jonge sla
¼ bakje geitenkaasblokjes met bieslook

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ el balsamicoazijn

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Snij 1 paprika en ½ courgette in lange repen van ca. 1 cm dik. Verwijder het kontje en loof van 1 stuk venkel, snij in dunne plakjes. Snij ½ stuks ui in parten. Meng in een grote ovenschaal met olijfolie, zout, peper en ½ el balsamicoazijn. Bak ca. 20 minuten in de oven.

3

Snij 200 g krieltjes in tweeën (grote exemplaren in vieren). Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak een paar minuten aan. Dek af, zet het vuur laag en laat in ca. 10 minuten gaar stomen.

4

Rooster 30 g amandelschaafsel zachtjes in een droog koekenpannetje tot het begint te kleuren (hou het in de gaten). Laat afkoelen.

5

Leg 2 stuks broodjes de laatste 5-6 minuten naast de groenten in de oven.

6

Haal de deksel van de krieltjes als ze gaar zijn. Voeg nog een scheut olie toe en bak op hoog vuur tot ze lekker beginnen te bruinen. Schud af en toe om.

7

Besmeer de broodjes royaal met wittebonen-hummus (naar smaak). Beleg met wat jonge sla, geroosterde groenten. Bestrooi met het amandelschaafsel en kruimel er een beetje geitenkaas (3 a 4 blokjes p.p) overheen. Serveer met de krieltjes en rest van de groenten. Tip: De rest van het amandelschaafsel is ook lekker over de groenten.

Ook in onze boxen

Toon alle