Week 50 g cashewnootstukjes in een bakje met water.
2
Halveer 300 g krieltjes (laat kleintjes heel). Zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in 6-8 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af en laat even droogstomen.
3
Snij ½ komkommer in dunne kwart maantjes. Halveer 200 g tomaatjes. Verwijder het kontje en hart van 1 stronkje witlof.
4
Snij ½ courgette in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Verwarm olie in een koekenpan en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin en gaar (zie tip). Breng op smaak met zout en peper.
Tip: Hou je meer van warme groenten? Bak dan de helft van de tomaatjes op het laatst even mee met de courgette.
5
Hak 1 bosje dille en 1 teentje knoflook grof. Mix de dille, knoflook, uitgelekte cashewnoten, water, 1 el citroensap, 1 el vegan mayonaise en 1 el olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
6
Meng eerst de krieltjes en courgette door de dressing en vervolgens de komkommer, tomaatjes, witlof en sla. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met 50 g broadbeans en serveer.