Recept vegan
Broodje met wittebonen-hummus, gegrilde groenten en koolrabisoep met amandelschaafsel en Italian Aged
40 min. bereiding
Recept vegan
Broodje met wittebonen-hummus, gegrilde groenten en koolrabisoep met amandelschaafsel en Italian Aged
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 puntpaprika rood
½ courgette
½ stuk venkel
½ stuks gele ui
1 stuks koolrabi
150 g aardappels
30 g amandelschaafsel
2 stuks puntige bruine broodjes
1 bakje wittebonen-hummus
25 g jonge sla
1 zakje Italian Aged

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ el balsamicoazijn
¾ groentebouillonblokje (voor 500 ml)
400 ml kokend water, kokend water

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan voor de soep.

2

Snij 1 paprika en ½ courgette in lange repen van ca. 1 cm dik. Verwijder het kontje en loof van ½ stuk venkel, snij in dunne plakjes. Meng in een grote ovenschaal met olijfolie, zout, peper en ½ el balsamicoazijn. Bak ca. 20 minuten in de oven.

3

Snipper ½ stuks ui. Verhit olie in een soeppannetje en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij het blad van de koolrabi grof. Schil 1 stuks koolrabi en 150 g aardappels, snij in blokjes. Bak de blokjes en het blad even mee. Voeg ¾ groentebouillonblokje en 400 ml kokend water toe en kook in ca. 10 minuten gaar.

4

Rooster 30 g amandelschaafsel zachtjes in een droog koekenpannetje tot het begint te kleuren (hou het in de gaten). Laat afkoelen.

5

Leg 2 stuks broodjes de laatste 5-6 minuten naast de groenten in de oven.

6

Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.

7

Besmeer de broodjes royaal met wat wittebonen-hummus. Beleg met wat jonge sla en de geroosterde groenten.

8

Bestrooi de soep met amandelschaafsel en wat Italian Aged. Serveer met de broodjes. Tip: : Wat Italian Aged en de rest van het amandelschaafsel is ook lekker over de groenten.

Ook in onze boxen

Toon alle