Recept vegan
Penne in tomatensaus met aubergine, Italian Aged en venkelsalade
35 min. bereiding
Recept vegan
Penne in tomatensaus met aubergine, Italian Aged en venkelsalade
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
75 g Dupuislinzen
¾ aubergine
½ stuks gele ui
100 g tomaatjes
100 g tomatenpuree
150 g penne volkoren
1 stengel lente-ui
½ stuk venkel
1 bosje peterselie
½ zakje Italian Aged

Zelf toe te voegen

½ tl paprikapoeder
Olie om te bakken
50 ml rode wijn (optioneel)
50 ml water
¼ groentebouillonblokje (voor 500 ml)
1 el sojasaus
Simpele vinaigrette

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan water met zout op voor de pasta.

2

Zet 75 g linzen op in een pannetje met water (zie tip 1) en kook in ca. 25 minuten gaar. Snij ¾ aubergine in blokjes van ca. 1 cm. Meng met ½ tl paprikapoeder, olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven tot de aubergine zacht en goudbruin is.

3

Verwarm olie in een wok of hapjespan. Snipper ½ stuks ui en fruit zachtjes. Snij 100 g tomaatjes in vieren, bak even mee. Maak ruimte in het midden en bak 100 g tomatenpuree een minuutje mee om te ontzuren. Blus (optioneel) af met 50 ml rode wijn. Voeg ook 50 ml water toe en kruimel ¼ groentebouillonblokje (0,5 bij 4p) erbij.

4

Laat de saus afgedekt pruttelen totdat de wekker voor de linzen gaat. Giet de linzen af, voeg toe en laat nog ca. 5 minuten verder pruttelen. Met deksel, of juist zonder als het nog te nat is. Voeg op het laatst 1 el sojasaus toe en breng op smaak met peper. Tip: Voeg een laurierblaadje toe wanneer de saus pruttelt (als je dat in huis hebt).

5

Kook 150 g pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af, maar bewaar wat kookvocht(!). Meng de pasta door de saus. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe voor meer saus.

6

Snij 1 stengel lente-ui in stukjes van ca. 2 cm. Bak ca. 5 minuten in een grillpan (koekenpan mag ook) met olie tot er bruine strepen ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.

7

Snij ½ stuk venkel in hele dunne reepjes. Maak een simpele vinaigrette (zie tip). Marineer de venkel in de vinaigrette. Tip: Bijvoorbeeld (voor 4p): 1,5 el olie, 0,5 el witte wijnazijn, 0,5 tl mosterd, peper en zout

8

Hak 1 bosje peterselie fijn (incl. steeltjes).

9

Verdeel de pasta en aubergine over de borden. Bestrooi met ½ zakje Italian Aged en peterselie. Strooi de lente-ui over de venkelsalade en serveer bij de pasta.

Ook in onze boxen

Toon alle