Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan voor de soep.
2
Snij 1 paprika en ½ courgette in lange repen van ca. 1 cm dik. Verwijder het kontje en loof van ½ stuk venkel, snij in dunne plakjes. Meng in een grote ovenschaal met olijfolie, zout, peper en ½ el balsamicoazijn. Bak ca. 20 minuten in de oven.
3
Snipper ½ stuks ui. Verhit olie in een soeppannetje en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij het blad van de koolrabi grof. Schil 1 stuks koolrabi en 150 g aardappels, snij in blokjes. Bak de blokjes en het blad even mee. Voeg ¾ groentebouillonblokje en 400 ml kokend water toe en kook in ca. 10 minuten gaar.
4
Rooster 30 g amandelschaafsel zachtjes in een droog koekenpannetje tot het begint te kleuren (hou het in de gaten). Laat afkoelen.
5
Leg 2 stuks broodjes de laatste 5-6 minuten naast de groenten in de oven.
6
Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
7
Besmeer de broodjes royaal met wittebonen-hummus. Beleg met wat jonge sla en de geroosterde groenten.
8
Garneer de soep met wat amandelschaafsel en geitenkaas (ca. 3 blokjes pp). Serveer met de broodjes.
Tip: De rest van het amandelschaafsel is ook lekker over de groenten.