Recept vlees
Ras el hanoutkip met aardappeltjes en coeur de boeuf met spicy citrusvinaigrette
30 min. bereiding
Recept vlees
Ras el hanoutkip met aardappeltjes en coeur de boeuf met spicy citrusvinaigrette
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ stuk citroen
½ stuks limoen
600 g Nicola aardappelen
125 g wortel
2 stuks coeur de boeuf tomaten
¼ zakje rucola
½ sinaasappel
½ stukje gember
200 g Ras el hanout kippendijstukjes
½ stuk groene peper
1 bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl honing
2 el olijfolie extra vierge
1 teentje knoflook

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Rasp ½ stuk citroen en ½ stuks limoen. Doe samen in een bakje. Pers het sap erbij. Hou apart.

3

Was 600 g aardappelen en 125 g wortel. Snij in stukken van ca. 2 cm (wortel iets kleiner dan de aardappel). Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de citrushelften ertussen en bak 20-25 in de oven.

4

Snij de tomaten in dunne plakjes (zie tip). Leg de rucola op een grote schaal en verdeel de tomaat erover. TIP: De tomaten zijn niet allemaal even groot. 175 à 200 gram tomaat per persoon vonden wij genoeg. Heb je meer? Bewaar deze dan voor een andere dag.

5

Pers ½ sinaasappel. Meng (bij 2p) 2 el sinaasappelsap en alle citroen/limoensap (incl. rasp) in een bakje. Schil en rasp ½ stukje gember, voeg toe. Meng alle citroen- en limoenrasp, 1 tl honing en 2 el olijfolie extra vierge erdoor en knijp 1 teentje knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de plakjes tomaat.

6

Verwarm olie in een koekenpan en bak 200 g kip rondom in ca. 10 minuten bruin en gaar.

7

Snij ½ stuk groene peper in dunne halve maantjes. Hak 1 bosje peterselie fijn. Strooi over de tomaten en serveer met de aardappeltjes, wortel en kip.

Ook in onze boxen

Toon alle