Recept vlees
Snelle bobotie met rijst en fris komkommerslaatje
30 min. bereiding
Recept vlees
Snelle bobotie met rijst en fris komkommerslaatje
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g sperziebonen
150 g basmatirijst
1 doosje rozijnen
1 stuks ui
3 tl specerijen
1 blad laurier
250 g rundergehakt
½ Elstar appel
1 bakje crème fraîche
½ komkommer

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
¼ groentebouillonblokje voor 500 ml
100 ml water
Scheutje olijfolie extra vierge
Kneepje citroensap (mag uit een flesje)

Bereiding

1

Zet een pannetje met een klein laagje water op. Verwijder de steeltjes (de puntjes kan je laten zitten) van 200 g sperziebonen en halveer. Kook, vanaf dat het water kookt, in ca. 5 minuten beetgaar. Giet en spoel af met koud water.

2

Zet 150 g rijst op met een dubbele hoeveelheid water en wat zout. Doe 1 doosje rozijnen erbij. Kook zachtjes in ca. 10 minuten droog en gaar.

3

Verwarm olie in een grote koekenpan. Snipper 1 stuks ui en fruit zachtjes. Voeg 3 tl specerijen uit het bakje (incl. 1 blad laurier) en 250 g gehakt toe. Bak rul. Voeg ¼ groentebouillonblokje en water toe. Laat even pruttelen. Goed te weten: In het specerijenbakje bij 2p zit: 3 tl kerriepoeder, 2 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder en 1 blaadje laurier. In het bakje voor 4p zit het dubbele. Let op! Je gebruikt hier een deel, de rest gaat in een ander gerecht.

4

Snij ½ appel in kleine stukjes. Voeg samen met de afgegoten sperziebonen en 1 bakje crème fraîche bij het gehakt. Warm nog ca. 5 minuten mee en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Snij ½ komkommer in dunne halve maantjes. Voeg een scheut olijfolie extra vierge, kneepje citroensap en wat zout en peper toe.

6

Serveer de bobotie met de rijst en het frisse komkommerslaatje.

Ook in onze boxen

Toon alle