Recept vega
Snelle vega bobotie met rijst en fris komkommerslaatje
30 min. bereiding
Recept vega
Snelle vega bobotie met rijst en fris komkommerslaatje
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g sperziebonen
150 g basmatirijst
1 doosje rozijnen
1 stuks ui
3 tl specerijen
1 blad laurier
1 bakje PLNT rul gehackt
½ Elstar appel
1 bakje crème fraîche
½ komkommer

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
¼ groentebouillonblokje voor 500 ml
100 ml water
Scheutje olijfolie extra vierge
Kneepje citroensap (mag uit een flesje)

Bereiding

1

Zet een pannetje met een klein laagje water op. Verwijder de steeltjes (de puntjes kan je laten zitten) van 250 g sperziebonen en halveer. Kook, vanaf dat het water kookt, in ca. 5 minuten beetgaar. Giet en spoel af met koud water.

2

Zet 150 g rijst op met een dubbele hoeveelheid water en wat zout. Doe 1 doosje rozijnen erbij. Kook zachtjes in ca. 10 minuten droog en gaar.

3

Verwarm olie in een grote koekenpan. Snipper 1 stuks ui en fruit zachtjes. Voeg 3 tl specerijen uit het bakje (incl. 1 blad laurier) en 1 bakje PLNT gehackt toe. Bak rul. Voeg ¼ groentebouillonblokje en water toe. Laat even pruttelen. Goed te weten: In het specerijenbakje bij 2p zit: 3 tl kerriepoeder, 2 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder en 1 blaadje laurier. In het bakje voor 4p zit het dubbele. Let op! Je gebruikt hier een deel, de rest gaat in een ander gerecht.

4

Snij ½ appel in kleine stukjes. Voeg samen met de afgegoten sperziebonen en 1 bakje crème fraîche bij het PLNT gehackt. Warm nog ca. 5 minuten mee en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Snij ½ komkommer in dunne halve maantjes. Voeg een scheut olijfolie extra vierge, kneepje citroensap en wat zout en peper toe.

6

Serveer de bobotie met de rijst en het frisse komkommerslaatje.

Ook in onze boxen

Toon alle