Recept vega
Haloemie met aardappeltjes en coeur de boeuf met citrusvinaigrette
30 min. bereiding
Recept vega
Haloemie met aardappeltjes en coeur de boeuf met citrusvinaigrette
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
600 g Nicola aardappelen
125 g wortel
2 stuks coeur de boeuf tomaten
¼ zakje rucola
½ stuk citroen
½ stuks limoen
½ sinaasappel
1 pakje haloemie
1 bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl honing
2 el olijfolie extra vierge
1 teentje knoflook

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 600 g aardappelen en 125 g wortel. Snij in stukken van ca. 2 cm (de wortel iets kleiner dan de aardappel). Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 in de oven.

3

Snij 2 stuks tomaten in dunne plakjes (zie tip). Leg ¼ zakje rucola op een grote schaal en verdeel de tomaat erover. TIP: De tomaten zijn niet allemaal even groot. 175 à 200 gram tomaat per persoon vonden wij genoeg. Heb je meer? Bewaar deze dan voor een andere dag.

4

Pers ½ stuks limoen en ½ sinaasappel (2 el bij 2 p) in een bakje. Meng 1 tl honing en 2 el olijfolie extra vierge erdoor en knijp 1 teentje knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de plakjes tomaat.

5

Snij 1 pakje haloemie in plakjes van ca. 1 cm. Bak in een (grill)pan in wat olie ca. 2 minuutjes per kant.

6

Hak 1 bosje peterselie fijn en strooi over de tomaten. Serveer met de aardappeltjes, wortel en haloemie.

Ook in onze boxen

Toon alle