Was 600 g aardappelen en 125 g wortel. Snij in stukken van ca. 2 cm (de wortel iets kleiner dan de aardappel). Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 in de oven.
3
Snij 2 stuks tomaten in dunne plakjes (zie tip). Leg ¼ zakje rucola op een grote schaal en verdeel de tomaat erover.
TIP: De tomaten zijn niet allemaal even groot. 175 à 200 gram tomaat per persoon vonden wij genoeg. Heb je meer? Bewaar deze dan voor een andere dag.
4
Pers ½ stuks limoen en ½ sinaasappel (2 el bij 2 p) in een bakje. Meng 1 tl honing en 2 el olijfolie extra vierge erdoor en knijp 1 teentje knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de plakjes tomaat.
5
Snij 1 pakje haloemie in plakjes van ca. 1 cm. Bak in een (grill)pan in wat olie ca. 2 minuutjes per kant.
6
Hak 1 bosje peterselie fijn en strooi over de tomaten. Serveer met de aardappeltjes, wortel en haloemie.