Rooster 40 g zonnebloempitten zachtjes in een droge koekenpan tot de pitten kleuren. Voeg wat zout toe en laat afkoelen op een bordje. Veeg de pan schoon voor de courgette.
2
Zet 100 g bulgur op in een dubbele hoeveelheid water, de 2 tl specerijen (zonder laurier) en wat zout. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken (eventueel met behulp van een vlamverdeler).
Goed te weten: In het specerijenbakje bij 2p zit: 3 tl kerriepoeder, 2 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder en 1 blaadje laurier. In het bakje voor 4p zit het dubbele. Let op! Je gebruikt hier een deel, de rest gaat in een ander gerecht.
3
Warm 1 blikje edamame boontjes op in een steelpannetje in eigen vocht. Giet af.
4
Snij ¾ courgette in kleine blokjes van 1 cm. Bak in wat olie in de eerder gebruikte koekenpan ca. 5 minuten op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren, maar nog wel stevig zijn. Breng op smaak met peper en zout.
5
Was of schil ½ komkommer, snij in kleine blokjes. Hak 1 bosje munt fijn. Hak ¾ zakje rucola grof.
6
Meng de courgette, boontjes, komkommer, munt en rucola door de bulgur. Voeg een flinke scheut olijfolie extra vierge toe en breng goed op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
7
Brokkel 50 g feta erover. Bestrooi met de zonnebloempitjes en serveer.