Was 600 g aardappelen en wortel. Snij in stukken van ca. 2 cm (de wortel iets kleiner dan de aardappel). Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 in de oven.
3
Snij 2 stuks tomaten in dunne plakjes (zie tip). Verdeel over een schaal.
TIP: De tomaten zijn niet allemaal even groot. 175 à 200 gram tomaat per persoon vonden wij genoeg. Heb je meer? Bewaar deze dan voor een andere dag.
4
Maak de vinaigrette. Pers de citroen (een halve bij 2p), ½ stuks limoen en ½ sinaasappel (2el bij 2p) in een bakje. Schil en rasp ½ stukje gember, voeg toe. Meng 1 tl agavesiroop en 2 el olijfolie extra vierge erdoor en knijp knoflook (1 teentje voor 2p en 4p) erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de plakjes tomaat.
5
Laat 1 blikje/potje bonen uitlekken. Hak 1 bosje peterselie (incl. steeltjes) fijn. Rasp de citroen (een halve bij 2p). Snij de knoflook (1 teentje voor 2p) in dunne plakjes. Verwarm olie in een steelpannetje en fruit de knoflook kort op zacht vuur (zorg dat ze niet verbrandt). Doe de bonen, peterselie, mespuntje chilivlokken, citroenrasp en citroensap (1 el bij 2p) erbij en warm zachtjes mee. Zorg dat het niet te droog wordt, dan mag er wat water bij. Breng op smaak met peper en zout.
6
Brokkel 50 g Greek White over de bonen (zie tip). Leg een plukje rucola op de tomaten. Serveer met de gebakken aardappeltjes en wortel.
TIP: De bonen zijn ook lekker met de vinaigrette van de tomaten.