Rasp ½ stuk citroen en ½ stuks limoen. Doe samen in een bakje. Pers het sap erbij. Hou apart.
3
Was 600 g aardappelen en 125 g wortel. Snij in stukken van ca. 2 cm (wortel iets kleiner dan de aardappel). Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de citrushelften ertussen en bak 20-25 in de oven.
4
Snij de tomaten in dunne plakjes (zie tip). Leg de rucola op een grote schaal en verdeel de tomaat erover.
TIP: De tomaten zijn niet allemaal even groot. 175 à 200 gram tomaat per persoon vonden wij genoeg. Heb je meer? Bewaar deze dan voor een andere dag.
5
Pers ½ sinaasappel. Meng (bij 2p) 2 el sinaasappelsap en alle citroen/limoensap (incl. rasp) in een bakje. Schil en rasp ½ stukje gember, voeg toe. Meng alle citroen- en limoenrasp, 1 tl honing en 2 el olijfolie extra vierge erdoor en knijp 1 teentje knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de plakjes tomaat.
6
Snij de 1 pakje haloemie in repen van ca. 1 cm. Bak in een (grill)pan in wat olie ca 3 minuutjes per kant.
7
Snij ½ stuk groene peper in dunne halve maantjes. Hak 1 bosje peterselie fijn. Strooi over de tomaten en serveer met de aardappeltjes, wortel en kip.