Recept vega
Gebakken gnocchi met boterbonenstoof en pistou van rode mosterdblad
30 min. bereiding
Recept vega
Gebakken gnocchi met boterbonenstoof en pistou van rode mosterdblad
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
15 g amandelschaafsel
30 g rode mosterdblad
½ stuk citroen
1 stuks gele ui
¾ courgette
200 g andijvie
¾ blikje/potje boterbonen
300 g gnocchi

Zelf toe te voegen

2 el olijfolie extra vierge
1 teentje knoflook voor de pistou
Olie en boter om te bakken
1 tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook voor de stoof
1 el witte wijn(azijn)

Bereiding

1

Rooster 15 g amandelschaafsel zachtjes in een droge grote(!) koekenpan (je gebruikt deze pan later ook voor de courgette en de gnocchi). Hou goed in de gaten. Laat afkoelen op een bordje.

2

Maak de pistou. Spoel 30 g mosterdblad af en schud overtollig water eraf. Doe in het bakje van de staafmixer en hak fijn. Doe in een kommetje. Rasp ½ stuk citroen en pers het sap. Voeg de citroenrasp, citroensap (0,5el bij 2p) en 2 el olijfolie extra vierge toe. Pers een klein knoflookteentje erbij en breng op smaak met peper en zout.

3

Verwarm olie in een wok of hapjespan. Snij 1 stuks gele ui in dunne halve ringen en fruit zachtjes(!) met 1 tl gedroogde oregano. Hak 1 teentje knoflook fijn en bak mee.

4

Verwarm olie in de koekenpan waarin net het amandelschaafsel geroosterd is. Snij ¾ courgette in halve maantjes van 1-2 cm dik en bak op hoog vuur tot beide kanten goed bruin zijn. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan.

5

Snij 200 g andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Doe in de pan bij de ui en bak een paar minuten op middelhoog vuur tot geslonken. Blus af met 1 el witte wijn(azijn) (zie tip). Voeg ¾ blikje/potje boterbonen met aanhangend vocht(!) toe en laat 5-10 minuten op laag vuur een beetje inkoken. Tip: Nog een bodempje witte wijn over? Vervang voor de witte wijnazijn.

6

Verhit een goede klont boter in een koekenpan en bak de gnocchi in ca. 5 minuten krokant.

7

Breng de bonenstoof op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer met de gnocchi en de courgette en garneer met de pistou en het amandelschaafsel.

Ook in onze boxen

Toon alle