Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Zomerse pilav met tomaat, kokos en cashewnoten
35 min. bereiding
Recept vega
Zomerse pilav met tomaat, kokos en cashewnoten
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g basmatirijst
1 stuk gele ui
4 stuks limoenblaadjes (uit bakje specerijen)
1 stuk kaneelstokje (uit bakje specerijen)
½ jalapeno
60 g cashewnoten geroosterd
300 g cherrytomaatjes
200 ml kokosmelk
½ bosje koriander

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
½ tl zout
150 ml water

Bereiding

1

Doe 150 g rijst in een zeef en spoel met koud water tot er helder water af loopt. Laat vervolgens in ruim koud water weken.

2

Verwarm olie in een afdekbare wok- of hapjespan. Snij 1 stuk ui in ringen en voeg toe, samen met 4 stuks limoenblaadjes en 1 stuk kaneelstokje. Bak alles circa 5 minuten tot de ui zacht wordt en bruin kleurt.

3

Hak 2 teentjes knoflook en ½ jalapeno (zonder zaadlijsten) fijn. Voeg toe met de helft (!) van de cashewnoten, 300 g tomaatjes en het zout en bak alles nog een paar minuten.

4

Giet de rijst af en voeg bij de tomaten. Voeg ook 200 ml kokosmelk, het water en het zout toe. Roer alles door elkaar en breng aan de kook. Zet het vuur laag als de rijst kookt en laat 15 minuten zachtjes afgedekt pruttelen. Schep tussentijds één of twee keer om en zorg dat het niet droog kookt. Voeg zo nodig nog wat water toe.

5

Neem de pan na 15 minuten van het vuur en laat met het deksel erop nog 5 minuten staan.

6

Hak ½ bosje koriander (incl. steeltjes) grof.

7

Serveer met de overige cashewnootjes en de koriander.

Ook in onze boxen

Toon alle