Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Stevige knolselderij-wortelpeterselie-bonensoep met mosterdcroutons en salade van burnt spruitjes, lof en peer
45 min. bereiding
Recept vega
Stevige knolselderij-wortelpeterselie-bonensoep met mosterdcroutons en salade van burnt spruitjes, lof en peer
45 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g spruitjes
1 ui
175 g wortelpeterselie
200 g knolselderij
150 g ciabatta
½ peer
½ stronkje witlof
½ stronkje roodlof
½ lente-ui
½ blik witte bonen
1 zakje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
½ tl kerriepoeder
½ tl komijnpoeder
500 ml water
1 groentebouillonblokje, (voor 500 ml)
2 el boter
1½ el mosterd voor de croutons
½ tl gedroogde tijm
¼ tl zout
Kneepje citroensap

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schoon 200 g spruitjes en snij in kwarten. Meng met olie, peper en zout en leg op een bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.

3

Snipper 1 ui. Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes(!). Voeg wat zout toe.

4

Schil 175 g wortelpeterselie en snij in stukken van ca. 2 cm. Snij 200 g knolselderij in plakken van ca. 2 cm, schil (met de dunschiller) en snij in blokjes van ca. 2 cm.

5

Hak 1 teentje knoflook fijn en doe met ½ tl kerriepoeder en ½ tl komijnpoeder bij de ui. Bak een minuut mee. Voeg de gesneden groenten toe, schep een paar keer om en voeg het water toe (kokend als je sneller klaar wil zijn) met 1 groentebouillonblokje. Dek af. Kook in ca. 15 minuten gaar.

6

Bereid quantity croutons voor. Smelt 2 el boter met wat olie zachtjes in een grote koekenpan. Wacht tot het schuimt. Zet het vuur uit. Roer 1½ el mosterd erdoorheen samen met ½ tl gedroogde tijm en het zout. Snij 150 g ciabatta in blokjes. Schep goed door de boter met mosterd. Haal de spruiten uit de oven. Verspreid de ciabatta blokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 minuten in de oven tot knapperig.

7

Maak intussen in een slakom een vinaigrette van (voor 2p) 1 el azijn, 1 tl mosterd, 1 el olie, peper en zout. Snij ½ stronkje witlof en ½ stronkje roodlof grof in ringen. Schil ½ peer en snij in stukjes. Snij ½ lente-ui in ringetjes. Meng lente-ui, spruiten, roodlof en peer door de dressing. NB. Je hebt meer peer gekregen dan nodig, gewoon voor de lekker.

8

Voeg ½ blik witte bonen met aanhangend vocht bij de soep. Pureer glad. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout.

9

Snij 1 zakje peterselie fijn en garneer de soep ermee. Serveer de croutons erbij.

Ook in onze boxen

Toon alle