Recept vega
Tomatenorzo met spinazie, venkel, sjalot, blauwe kaas, pijnboompitten
25 min. bereiding
Recept vega
Tomatenorzo met spinazie, venkel, sjalot, blauwe kaas, pijnboompitten
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g orzo
¾ blikje tomatenstukjes
20 g pijnboompitten
½ stuk ui
1 venkel
150 g spinazie
50 g Brabantse blauwe kaas

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
1 el balsamicoazijn
250 ml kokend water
1 groentebouillonblokje

Bereiding

1

Verwarm olie (zachtjes) in een afdekbare wok of hapjespan. Snij 2 teentjes knoflook in dunne plakjes en bak zachtjes kort aan. Voeg 200 g orzo toe en schep om tot bedekt met olie. Blus af met 1 el balsamicoazijn gevolgd door ¾ blikje tomatenstukjes. Voeg ca. 2/3e van het het kokende water toe en kruimel 1 groentebouillonblokje erbij. Roer goed door, breng aan de kook, denk af en laat 13-15 minuten gaar koken. Roer tussentijds en voeg indien nodig nog 250 ml kokend water toe.

2

Rooster 20 g pijnboompitten in een grote koekenpan (je gebruikt die straks weer) tot ze bruinen. Hou in de gaten! Doe op een bordje en laat afkoelen.

3

Snij ½ stuk ui in halve ringen. Verwijder loof en onderkant van 1 venkel en snij in plakjes. Verwarm olie in de koekenpan. Bak de ui en venkel op hoor vuur tot ze bruinen. Voeg zout en peper toe.

4

Check of de orzo bijna gaar is. Voeg 150 g spinazie toe en laat slinken (evt. in delen). Voeg indien nodig nog wat kokend water toe.

5

Verkruimel 50 g blauwe kaas in een bakje en zet op tafel.

6

Serveer de orzo met de gebakken ui en venkel en maak af met blauwe kaas en pijnboompitten.

Ook in onze boxen

Toon alle