Was 250 g pompoen, halveer in de lengte, verwijder de zaden met een lepel, en snij in parten van ca. 1 cm dik. Was 150 g aardpeer en snij in plakjes van 0,5 cm. Doe samen in een mengkom met 2 teentjes knoflook (in de schil) en hussel met peper, zout, een flinke scheut olie om te bakken en 1 el (bij 2p!) van het citroensap.
4
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven.
5
Meng 1 tl Harissa kruidenmix met 4 el (milde) olijfolie en 1 tl (bij 2p!) van het citroensap.
6
Verwarm 1 potje witte bonen (met aanhangend vocht) zachtjes in een steelpannetje.
7
Dep 2 filets zeebaars droog. Bestrooi de vis met peper en zout en leg alvast klaar op een bord. Verwarm de olie en boter heel zachtjes in een koekenpan zodat je straks meteen kan gaan bakken.
8
Haal de groenten uit de oven. Schep de aardpeer van de bakplaat bij de witte bonen. Voeg de helft van de gepofte knoflook toe. Pureer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout en een goede scheut extra vierge olijfolie.
9
Snij de andere helft van de gepofte knoflook fijn en hak ½ el peterselie fijn. Meng door de harissadressing.
10
Draai het vuur onder de koekenpan hoger. Wacht tot de boter stopt met schuimen en bruin wordt. Bak de visfilets ca. 3 minuten op de huid. Draai nog een minuutje om. Serveer de bonen-aardpeerpuree met de vis en pompoen. Besprenkel royaal met de harissadressing.
11
Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit 1 tl harissa kruidenmix van Pit en Pit met daarin chili met zaad, look, koriander, komijn, paprika, zeezout.