Recept vegan
Kruidige zuurkoolschotel met yacon, witte bataat-aardappelpuree, PLNT spekjes en gebakken uitjes
25 min. bereiding
Recept vegan
Kruidige zuurkoolschotel met yacon, witte bataat-aardappelpuree, PLNT spekjes en gebakken uitjes
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g aardappelen Doré
200 g zoete aardappelen wit
½ stuk sjalot
½ pak pak zuurkool
100 ml soja cuisine
150 g yacon
¾ pakje PLNT voorgebakken spekjes
½ bakje gebakken uitjes

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl paprikapoeder
1½ tl kerriepoeder
1 tl suiker
1½ el mosterd
Vegan boter

Bereiding

1

Was 400 g aardappelen en 200 g zoete aardappelen, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in stukken van ca 3 centimeter. Zet net onder water, voeg wat zout toe en breng afgedekt aan de kook. Kook gaar in 15 – 20 minuten.

2

Snipper ½ stuk sjalot en fruit zachtjes in een soeppan(netje) in wat olie glazig. Voeg zout toe.

3

Spoel intussen ½ pak zuurkool af in een vergiet (als je juist erg van zuur houdt, spoel dan minder of niet af: vatverse zuurkool is al minder zuur van zichzelf). Druk het vocht eruit.

4

Fruit 1 tl paprikapoeder en 1½ tl kerriepoeder even mee met de glazige sjalot. Meng 100 ml soja cuisine, 1 tl suiker en 1½ el mosterd erdoor. Pluk de zuurkool los en voeg toe. Warm zachtjes op.

5

Schil 150 g yacon (die met de zwarte modderige schil) en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de zuurkool en warm even mee.

6

Bak ¾ pakje PLNT spekjes in een beetje olie zachtjes knapperig.

7

Giet de aardappelen af (bewaar wat kookvocht!). Stamp fijn met een flinke klont vegan boter en indien nodig nog wat kookvocht en breng goed op smaak met peper en zout.

8

Serveer de puree en de zuurkool los van elkaar of juist al gemengd, afhankelijk van je voorkeur, met de PLNT spekjes en ½ bakje gebakken uitjes.

Ook in onze boxen

Toon alle