Recept vlees
Soto ayam (kip) van Bartje boemboe met amsoi en een gekookt eitje
35 min. bereiding
Recept vlees
Soto ayam (kip) van Bartje boemboe met amsoi en een gekookt eitje
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
300 g aardappelen Nicola
1 zakje boemboe
1 stengel bleekselderij
1 prei
100 g wortel
200 g kipdijstukjes Indonesisch gekruid
2 doosjes eieren
150 g amsoi
½ bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
600 ml water
½ kippenbouillonblokje

Bereiding

1

Zet de waterkoker aan voor de eieren.

2

Zet een pan met een klein laagje water met zout op voor 300 g aardappelen. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes van 1-2 cm. Breng aan de kook en kook gaar in ca. 5 minuten. Giet en spoel koud af.

3

Verwarm olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit 1 zakje boemboe twee minuten op laag vuur.

4

Snij intussen de groenten. Snij 1 stengel bleekselderij in plakjes (zie tip) en voeg toe. Kerf 1 prei in de lengte en spoel schoon onder koud stromend water. Snij in dunne ringen en voeg toe. Schil 100 g wortel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Voeg toe. Bak het geheel nog een paar minuten. Tip: Hou eventueel wat blad van de bleekselderij apart voor garnering.

5

Voeg de aangegeven hoeveelheid kokend water en ½ kippenbouillonblokje toe. Doe 200 g kip in de pan, breng aan de kook en laat 8-10 meekoken. Goed om te weten: De kip voor 2p is gekruid met ½ el ketjap manis, ½ el citroensap, ½ knoflookpoeder, ½ tl sambal manis, ¼ tl gemberpoeder, ¼ tl komijnpoeder, ¼ tl kardemompoeder, ¼ tl korianderpoeder en ¼ tl zout.

6

Breng voor 2 doosjes eieren een pan water aan de kook en kook de eieren ca. 9 minuten voor een hardgekookt ei. Giet en spoel koud af.

7

Haal de kip uit de pan – check even of deze gaar is – leg op een bord en ‘pluk’ de kip met twee vorken in stukjes.

8

Spoel 150 g amsoi af. Gooi evt. taaiere delen van de steel weg en snij de malsere delen in stukjes. Snij het blad in repen. Voeg vlak voor het serveren toe aan de soep en kook 2 minuten mee.

9

Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Pel de eieren en halveer.

10

Verdeel de aardappel en de kip over de (soep)borden en schep de hete soep eroverheen. Serveer met een eitje per persoon en peterselie naar smaak.

Ook in onze boxen

Toon alle