1
Zet de waterkoker aan voor de eieren.
2
Zet een pan met een klein laagje water met zout op voor 300 g aardappelen. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes van 1-2 cm. Breng aan de kook en kook gaar in ca. 5 minuten. Giet en spoel koud af.
3
Verwarm olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit 1 zakje boemboe 2 minuten op laag vuur. Voeg 200 g kip toe en bak op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg 500 ml kokend water en ½ kippenbouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur zachtjes koken.
Goed om te weten: De kip voor 2p is gekruid met ½ el ketjap manis, ½ el citroensap, ½ knoflookpoeder, ½ tl sambal manis, ¼ tl gemberpoeder, ¼ tl komijnpoeder, ¼ tl kardemompoeder, ¼ tl korianderpoeder en ¼ tl zout.
4
Breng voor 2 stuks eieren een pan water aan de kook en kook de eieren ca. 9 minuten voor een hardgekookt ei. Giet en spoel koud af.
5
Schil 200 g wortel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Voeg toe aan de soep. Snij 1 stengel bleekselderij in plakjes en voeg toe. Kerf 1 stuk prei in de lengte en spoel schoon onder koud stromend water. Snij in dunne ringen en voeg toe. Laat nog enkele minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
6
Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Pel de eieren en halveer.
7
Verdeel de aardappelen en de kip over de (soep)borden en schep de hete soep eroverheen. Serveer met een eitje per persoon en peterselie naar smaak.