Recept vlees
Snelle soto ayam (kip) van Bartje boemboe met een gekookt eitje
30 min. bereiding
Recept vlees
Snelle soto ayam (kip) van Bartje boemboe met een gekookt eitje
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
300 g aardappelen Nicola
1 zakje boemboe
1 stengel bleekselderij
1 prei
200 g wortel
200 g kipdijstukjes Indonesisch gekruid
2 doosjes eieren
½ bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
500 ml kokend water
½ kippenbouillonblokje

Bereiding

1

Zet de waterkoker aan voor de eieren.

2

Zet een pan met een klein laagje water met zout op voor 300 g aardappelen. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes van 1-2 cm. Breng aan de kook en kook gaar in ca. 5 minuten. Giet en spoel koud af.

3

Verwarm olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit 1 zakje boemboe twee minuten op laag vuur. Voeg 200 g kip toe en bak op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg 500 ml kokend water en ½ kippenbouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur zachtjes koken. Goed om te weten: De kip voor 2p is gekruid met ½ el ketjap manis, ½ el citroensap, ½ knoflookpoeder, ½ tl sambal manis, ¼ tl gemberpoeder, ¼ tl komijnpoeder, ¼ tl kardemompoeder, ¼ tl korianderpoeder en ¼ tl zout.

4

Breng voor 2 doosjes eieren een pan water aan de kook en kook de eieren ca. 9 minuten voor een hardgekookt ei. Giet en spoel koud af.

5

Schil 200 g wortel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Voeg toe aan de soep. Snij 1 stengel bleekselderij in plakjes en voeg toe. Kerf 1 prei in de lengte en spoel schoon onder koud stromend water. Snij in dunne ringen en voeg toe. Laat nog enkele minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.

6

Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Pel de eieren en halveer.

7

Verdeel de aardappel en de kip over de (soep)borden en schep de hete soep eroverheen. Serveer met een eitje per persoon en peterselie naar smaak.

Ook in onze boxen

Toon alle