Recept vegan
Kruidige rijst met gerookte tofu, kikkererwten, amsoi en cashewnoten
35 min. bereiding
Recept vegan
Kruidige rijst met gerookte tofu, kikkererwten, amsoi en cashewnoten
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g rijst
½ stuk gele ui
1 bakje kerrie specerijen
1 stengel bleekselderij
1 prei
½ blikje kikkererwten
100 g amsoi
½ bosje koriander
½ pakje tofu gerookt
¾ stengel lente-uien
40 g cashewnoten stukjes geroosterd

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Naar smaak sojasaus
Naar smaak sambal
Kneepje citroensap, (mag uit een flesje)
Klont vegan boter

Bereiding

1

Breng 150 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken, liefst m.b.v. een vlamverdeler.

2

Snipper ½ stuk ui. Verwarm olie in een wok of afdekbare koekenpan en fruit de ui zachtjes. Hak 1 teentje knoflook fijn en bak mee. Voeg 1 bakje kerrie specerijen toe. Snij 1 stengel bleekselderij in plakjes en voeg toe. Kerf 1 prei in de lengte en spoel schoon onder koud stromend water. Snij in dunne ringen en voeg toe. Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit 1,5 tl kerriepoeder en 1/8 tl chilivlokken. In het bakje voor 4p zit het dubbele.

3

Giet en spoel ½ blikje kikkererwten af in een vergiet en voeg toe.

4

Spoel 100 g amsoi af. Gooi evt. taaiere delen van de steel weg en snij de malsere delen in stukjes. Snij het blad in repen. Voeg toe.

5

Hak ½ bosje koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en snij de lente-ui in dunne ringen. Zet apart.

6

Snij ½ pakje gerookte tofu in blokjes van 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de gerookte tofu warm en bruin in ca. 5 minuten. Voeg als je dat lekker vindt op het laatst een lepeltje sojasaus en sambal toe, met een lepeltje water, zodat het makkelijk omschept.

7

Giet indien nodig de rijst af en voeg toe aan de groenten. Breng op smaak met peper en zout, citroensap en een klont boter.

8

Roer de helft van de lente-ui door de rijst. Hak 40 g cashewnoten grof.

9

Serveer de rijst met de cashewnoten, koriander en de andere helft van de lente-ui.

Ook in onze boxen

Toon alle