Breng 150 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken, liefst m.b.v. een vlamverdeler.
2
Snipper ½ stuk ui. Verwarm olie in een wok of afdekbare koekenpan en fruit de ui zachtjes. Hak 1 teentje knoflook fijn en bak mee. Voeg 1 bakje kerrie specerijen toe. Snij 1 stengel bleekselderij in plakjes en voeg toe. Kerf 1 prei in de lengte en spoel schoon onder koud stromend water. Snij in dunne ringen en voeg toe.
Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit 1,5 tl kerriepoeder en 1/8 tl chilivlokken. In het bakje voor 4p zit het dubbele.
3
Giet en spoel ½ blikje kikkererwten af in een vergiet en voeg toe.
4
Spoel 100 g amsoi af. Gooi evt. taaiere delen van de steel weg en snij de malsere delen in stukjes. Snij het blad in repen. Voeg toe.
5
Hak ½ bosje koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en snij de lente-ui in dunne ringen. Zet apart.
6
Snij ½ pakje gerookte tofu in blokjes van 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de gerookte tofu warm en bruin in ca. 5 minuten. Voeg als je dat lekker vindt op het laatst een lepeltje sojasaus en sambal toe, met een lepeltje water, zodat het makkelijk omschept.
7
Giet indien nodig de rijst af en voeg toe aan de groenten. Breng op smaak met peper en zout, citroensap en een klont boter.
8
Roer de helft van de lente-ui door de rijst. Hak 40 g cashewnoten grof.
9
Serveer de rijst met de cashewnoten, koriander en de andere helft van de lente-ui.