Recept vega
Kruidige rijst met ei, kikkererwten, amsoi en cashewnoten
30 min. bereiding
Recept vega
Kruidige rijst met ei, kikkererwten, amsoi en cashewnoten
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
½ stuk ui
1 bakje kerrie specerijen
1 stengel bleekselderij
1 prei
½ blikje kikkererwten
150 g amsoi
2 doosjes eieren
40 g cashewnoten stukjes geroosterd
½ bosje koriander

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Kneepje citroensap, (mag uit een flesje)
Klont boter

Bereiding

1

Breng 150 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken, liefst m.b.v. een vlamverdeler.

2

Zet een pan met water op voor de eieren.

3

Snipper ½ stuk ui. Verwarm olie in een wok of afdekbare koekenpan en fruit de ui zachtjes. Hak 1 teentje knoflook fijn en bak mee. Voeg 1 bakje kerrie specerijen toe. Snij 1 stengel bleekselderij in plakjes en voeg toe. Kerf 1 prei in de lengte en spoel schoon onder koud stromend water. Snij in dunne ringen en voeg toe. Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit 1,5 tl kerriepoeder en 1/8 tl chilivlokken. In het bakje voor 4p zit het dubbele.

4

Giet en spoel ½ blikje kikkererwten af in een vergiet en voeg toe.

5

Spoel 150 g amsoi af. Gooi evt. taaiere delen van de steel weg en snij de malsere delen in stukjes. Snij het blad in repen. Voeg toe.

6

Kook 2 doosjes eieren in ca. 6 minuten half zacht. Pel en halveer.

7

Hak ½ bosje koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en zet apart.

8

Giet indien nodig de rijst af en voeg toe aan de groenten. Breng op smaak met peper en zout, citroensap en een klont boter.

9

Hak 40 g cashewnoten grof.

10

Serveer de rijst met een ei, de cashewnoten en koriander.

Ook in onze boxen

Toon alle