Breng 150 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken, liefst m.b.v. een vlamverdeler.
2
Zet een pan met water op voor de eieren.
3
Snipper ½ stuk ui. Verwarm olie in een wok of afdekbare koekenpan en fruit de ui zachtjes. Hak 1 teentje knoflook fijn en bak mee. Voeg 1 bakje kerrie specerijen toe. Snij 1 stengel bleekselderij in plakjes en voeg toe. Kerf 1 prei in de lengte en spoel schoon onder koud stromend water. Snij in dunne ringen en voeg toe.
Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit 1,5 tl kerriepoeder en 1/8 tl chilivlokken. In het bakje voor 4p zit het dubbele.
4
Giet en spoel ½ blikje kikkererwten af in een vergiet en voeg toe.
5
Spoel 150 g amsoi af. Gooi evt. taaiere delen van de steel weg en snij de malsere delen in stukjes. Snij het blad in repen. Voeg toe.
6
Kook 2 doosjes eieren in ca. 6 minuten half zacht. Pel en halveer.
7
Hak ½ bosje koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en zet apart.
8
Giet indien nodig de rijst af en voeg toe aan de groenten. Breng op smaak met peper en zout, citroensap en een klont boter.
9
Hak 40 g cashewnoten grof.
10
Serveer de rijst met een ei, de cashewnoten en koriander.