Recept vega
Toad (onion) in the hole met een frisse salade van andijvie, radijs, bleekselderij en appel
40 min. bereiding
Recept vega
Toad (onion) in the hole met een frisse salade van andijvie, radijs, bleekselderij en appel
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
2 stuks gele uien
½ blikje kikkererwten
80 g tarwebloem
200 ml melk
2 stuks eieren
50 g andijvie
½ bosje radijs
100 g hart van de bleekselderij
½ appel

Zelf toe te voegen

4 el olie om te bakken
½ tl paprikapoeder
1 tl tijm (gedroogd)
1½ el olijfolie extra vierge
1 el (rode) wijnazijn
1 tl mosterd

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden

2

Verwijder de bovenkant van 2 stuks uien, laat de onderkant zitten en snij elke ui in 4 tot 6 parten. Verwijder de schil en leg de parten naast elkaar in een ovenschaal (zie tip 1) met de bolle kant omhoog. Giet en spoel ½ blikje kikkererwten af in een vergiet en doe in de ovenschaal. Voeg 4 el olie toe, bestrooi met een snuf zout en ½ tl paprikapoeder en bak 15 minuten in de oven. Tip 2: Voor 2p adviseren we een ovenschaal van ca. 20x30 cm. Voor 4p een grotere schaal.

3

Maak intussen het beslag. Klop in een grote beslagkom 80 g bloem, 200 ml melk, 2 stuks eieren, 1 tl tijm, peper en zout tot een egaal beslag. Giet het beslag na 15 minuten over de uien en bak nog 25 minuten in de oven zonder de oven tussentijds te openen. Haal pas uit de oven als het geheel is gerezen en de bovenkant goudbruin is.

4

Maak intussen de salade. Meng in een slakom een vinaigrette van 1½ el olijfolie extra vierge, 1 el (rode) wijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout.

5

Snij 50 g andijvie in dunne reepjes en was (evt. met behulp van een slacentrifuge). Snij ½ bosje radijs in plakjes of partjes. Snij 100 g hart van de bleekselderij (het binnenste lichtgroene deel) in halve maantjes. Snij ½ appel in stukjes. Meng alles door de vinaigrette (tip 2).

6

Haal de ovenschaal uit de oven en laat het geheel wat afkoelen (het zal wat inzakken).

7

Serveer de toad in the hole met de salade.

Ook in onze boxen

Toon alle