Snipper ½ stuk gele ui. Fruit in wat olie in een kookpan. Schil 100 g wortel. Snij de helft in dunne halve maantjes en voeg toe, samen met een snuf zout en peper. Hou de andere helft even apart. Snij 1½ stengels bleekselderij in dunne halve maantjes en hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg toe en bak rustig verder.
3
Schil 100 g yacon en snij in kleine blokjes van max. 0.5 cm. Voeg samen met 100 g bulgur en de aangegeven hoeveelheid kokend water toe aan het groentemengsel in de pan. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten op laag vuur koken met het deksel op de pan.
Tip: Maak van de overgebleven yacon een ontbijt (of toetje) met Griekse yoghurt, walnoten en honing.
4
Maak de ingelegde ui. Snij ½ rode ui in dunne halve ringen en doe in een bakje met 1 el rode wijnazijn. Zet weg.
5
Rasp ½ citroen en pers het sap. Meng, in een grote saladekom, de citroenrasp, citroensap (ca. 1 el voor 2p), 1 bakje za'atar specerijen en 3 el olijfolie extra vierge tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Goed om te weten: De za’atar specerijen zijn van Pit & Pit. Het mengsel bevat: sesam, sumak, tijm, zout. ALLERGEEN: sesam.
6
Rooster 40 zakjes pijnboompitten in een droge koekenpan in enkele minuten op laag vuur goudbruin.
7
Schil 150 g koolrabi (met name de onderkant, die is erg taai) en snij in kleine blokjes van max 1 cm. Rasp de overgebleven wortel grof. Meng beide door de dressing.
8
Voeg de bulgur bij de koolrabi. Giet en spoel ½ blikje kikkererwten af in een vergiet en roer erdoor. Hak ½ bosje peterselie en ½ bosje koriander fijn en voeg toe. Breng eventueel op smaak met nog een kneepje citroensap.
9
Serveer de tabouleh met de pijnboompitten en de ingelegde ui.