Snipper ½ stuk ui. Fruit in wat olie in een kookpan. Schil 100 g wortel. Snij in dunne halve maantjes (zie suggestie) en voeg toe, samen met een snuf zout en peper. Snij 1½ stengels bleekselderij in dunne halve maantjes en hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg toe en bak rustig verder.
Suggestie: voor een extra bite kun je de helft van de wortel raspen en op het eind door de tabouleh mengen.
3
Voeg 100 g bulgur en de aangegeven hoeveelheid kokend water toe aan het groentemengsel in de pan. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten op laag vuur koken met het deksel op de pan.
4
Rasp ½ citroen en pers het sap. Meng, in een grote saladekom, de citroenrasp, citroensap (ca. 1 el voor 2p), 1 bakje za'atar specerijen en 3 el olijfolie extra vierge tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Goed om te weten: De za’atar specerijen zijn van Pit & Pit. Het mengsel bevat: sesam, sumak, tijm, zout. ALLERGEEN: sesam.
5
Snij 75 g feta in blokjes en roer de helft van de dressing erdoorheen. Zet apart.
6
Schil 150 g koolrabi (met name de onderkant, die is erg taai) en snij in kleine blokjes van max 1 cm. Meng door de dressing.
7
Voeg de bulgur bij de koolrabi. Giet en spoel ½ blikje kikkererwten af in een vergiet en roer erdoor. Hak 1 bosje peterselie en ½ bosje koriander fijn en voeg toe. Breng eventueel op smaak met nog een kneepje citroensap.