Recept vegan
Vegan soto van Bartje boemboe met amsoi en PLNT kipstukjes
35 min. bereiding
Recept vegan
Vegan soto van Bartje boemboe met amsoi en PLNT kipstukjes
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
300 g aardappelen Nicola
1 zakje boemboe
1 stengel bleekselderij
1 prei
100 g wortel
1 pakje plantaardige kipstukjes
100 g amsoi
½ bosje peterselie
¾ lente-ui

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
600 ml kokend water
½ groentebouillonblokje

Bereiding

1

Zet de waterkoker aan voor de soep.

2

Zet een pan met een klein laagje water met zout op voor 300 g aardappelen. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes van 1-2 cm. Breng aan de kook en kook gaar in ca. 5 minuten. Giet en spoel koud af.

3

Verwarm olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit 1 zakje boemboe enkele minuten op laag vuur aan.

4

Snij intussen de groenten. Snij 1 stengel bleekselderij in plakjes (zie tip) en voeg toe. Kerf 1 prei in de lengte en spoel schoon onder koud stromend water. Snij in dunne ringen en voeg toe. Schil 100 g wortel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Voeg toe. Bak het geheel nog een paar minuten. Tip: Hou eventueel wat blad van de bleekselderij apart voor garnering.

5

Voeg de aangegeven hoeveelheid kokend water en ½ groentebouillonblokje toe en laat het geheel ca. 10 minuten op laag vuur koken.

6

Verwarm olie in een koekenpan en bak 1 pakje plantaardige kipstukjes op middelhoog vuur in ca. 5 minuten bruin en krokant.

7

Spoel 100 g amsoi af. Gooi evt. taaiere delen van de steel weg en snij de malsere delen in stukjes. Snij het blad in repen. Voeg vlak voor het serveren toe aan de soep en kook 2 minuten mee.

8

Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Snij ¾ lente-ui in ringetjes.

9

Verdeel de aardappel over de (soep)borden en schep de hete soep eroverheen. Serveer met de peterselie en de lente-ui.

Ook in onze boxen

Toon alle